Malmö Näringslivsdag

DAGENS TALARE

DIGITALT FRÅN SLAGTHUSET MMX

USA’s ambassadör i Sverige Ken Howery, samtalar om entreprenörskap och innovation med Hampus Jakobsson.

Efter sin examen från Stanford University spenderade Ken Howery nära tjugo år som framgångsrik entreprenör och investerare innan han gav sig in i diplomatins värld. År 1998 var han med och grundade betaljätten PayPal tillsammans med bland andra Elon Musk. Därefter byggde han upp riskkapitalbolaget Funders Fund i San Francisco som investerat i numera välkända bolag som SpaceX, Airbnb och Spotify. Mellan åren 2012 till 2017 blev han utsedd till ung global ledare av Världsekonomiskt forum (World Economic Forum) och under två år, 2015 och 2017, fanns han representerad på Forbes lista över världens rikaste män.  År 2018 blev Ken Howery nominerad att bli ambassadör i Sverige, och i september året därpå godkändes nomineringen i den amerikanska senaten. I sitt ambassadörskap driver han frågor om handel, säkerhet och främjande av vetenskap, teknik och entreprenörskap.

 

Hampus Jakobsson samtalar om entreprenörskap och innovation med USA’s ambassadör i Sverige Ken Howery.

Hampus Jakobsson är en svensk investerare känd för att vara en av grundarna av The Astonishing Tribe (förvärvad av Blackberry 2010, där han sedan drev Mergers and acquisitions avdelningen för EMEA (European Medicines Evaluation Agency). Han har investerat i över 80 företag och arbetat två år på forskningsfonden BlueYard i Berlin innan han startade sin egen Climate Tech-fond Pale Blue Dot som han driver idag. Han är datavetenskapsingenjör och tilldelades titeln hedersdoktor vid Malmö universitet 2018 för sina bidrag till den lokala startupscenen och hans starka stöd för forskning och utbildning vid universitetet. Han utnämndes till "Årets investerare" vid Global Startup Awards 2019.

 

 

Malmö Näringslivsdag leds med värme och fast hand av moderator Susanna Dzamic.Susanna är den välbekanta radiorösten som du hör i många av Sveriges Radios program och kanaler, bl a i humor- och satirprogrammet "Fredag i P1”.Under Näringslivsdagen kommer hon förutom att leda samtalen med våra talare även se till så att du som deltagare på bästa sätt kommer att kunna ta del av allt som programmet har att erbjuda, och hon kommer även att  guida dig genom den digitala plattformen så att du kan nätverka med de andra deltagarna och skapa nya kontakter.

www.dzamic.se

Att våga ta sig an det till synes omöjliga. T.ex. att skapa världens första cirkulära stekpanna. Det är var Tareq Taylors entreprenörskap handlar om. Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar och driver bl.a. idag sin restaurang Kockeriet i Malmö. Men Tareq brinner för så mycket mer än råvarorna och hållbar matlagning.

På Malmö Näringslivsdag berättar han om hur man vågar tänka om, gå tillbaka och utmana det vanliga, låta gamla resurser blir nya produkter och inte stanna där, utan skapa en cirkulär affärsmodell med ett bestående hållbarhetstänk med unika retursystem. Tareq älskar utmaningar och just nu är utmaningen framtidens stekpanna. Vilken är din utmaning? Låt dig inspireras av Malmös favoritentreprenör!

Kitchenware by Tareq Taylor

Facebook by Tareq Taylor

Instagram by Tareq Taylor

Under våren har vi ställts inför många olika utmaningar – en av dem har för många varit att jobba hemifrån. Vi har inte cyklat till jobbet, sprungit till bussen eller gått upp och ner i trapporna eller ens till skrivaren på kontoret. Vardagsmotionen har uteblivit och till det har många inte velat gå till sina gym eller träningsanläggningar så kanske t.om. den planerade trängningen har uteblivit.

Fysisk aktivitet ökar din energinivå, förbättrar ditt fokus, gör dig glad och mycket mer därtill. Men stillasittandet ökar. Vi sitter ner i så mycket som 8–9 timmar om dagen och många upplever nedstämdhet och låg motivation när vi inte rör på oss. Så vad kan vi göra åt det? Jo, i våra nya hemmakontor så planerar vi helt enkelt in träning mitt i arbetsdagen. Det blir effektiv och rolig träning som passar alla följt av inspirerande tankar kring ”Hur du utmanar dina rädslor”. Träning, inspiration och nätverkande – allt på en lunchrast. Och vi lovar du hinner äta din matlåda också!

Häng med på Train & Learn – Live på Näringslivsdagen! På med träningskläder och skor, flytta soffbordet, ta fram en yogamatta eller lägg en handduk på golvet, höj volymen på datorn och låt endorfinerna svämma över!

Nu kör vi varmt välkomna!

https://www.linkedin.com/in/roosjakob/

www.jakobroos.com

Teknikutvecklingen och klimatomställningen är megatrender som kommer påverka näringslivet mer än någonting annat de kommande decennierna. Hur kan vi förstå vart olika teknologier är på väg och utifrån det fatta mer välgrundade beslut idag? På bara tre decennier ska världsekonomin bli helt klimatneutral, men vilka är affärsmöjligheterna? Rebecka Carlsson delar med sig av sina tech-insikter från Singularity University och NASA samt ger en crash-course i hållbar utveckling och de mer spännande affärsmöjligheterna som uppstår när klimatomställningen och exponentiella teknologier möts.

Rebecka är verksam som grundare och VD av affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures som hjälper etablerade bolag uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller och hållbarhetsstartups att skala snabbare. 2018 rankades hon som nr 9 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger. Hon har utsetts till Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges främsta stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna.

www.rebeckacarlsson.com

Micael Nord arbetar som näringslivsdirektör och som avdelningschef för Omvärld och näringsliv på stadskontoret, Malmö stad. Micael har lång erfarenhet av utvecklingsarbete i gränslandet mellan det offentliga, näringsliv, akademi och civilsamhälle. Micael har tidigare bl.a. arbetat som utvecklingschef i Göteborgs Stad, som stabschef på Svenska ESF-rådet och som biträdande utvecklingsdirektör på Region Skåne.

 

Tillsammans är ett ledord Micael gillar och vill vara en brygga mellan näringslivet och kommunen som ska jobba för att man på bästa sätt kan svara upp på de behov som näringslivet har i de områden där kommunen har ansvar för frågan.

Scroll to top